• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Sevgili öğrencilerimiz 2023 yılı burs başvurularımız 1 Kasım 2023 tarihinde sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır. Başvuru formlarını  dernek adresimize ve ya Sevgi yolunda bulunan DEDE LOKANTASI'a şahsen ulaştırabilirsiniz.


(01/09/2024 tarihine kadar aidat ödemelerinni yatıramayan üyelerimiz için duyurulur.)

Değerli üyemiz,

Faaliyetlerimizin şu an yalnızca sizlerin ödediğiniz aidatlar ve bağışlar ile yürütüldüğünü tekrar hatırlatmak isteriz. Özellikle derneğimiz merkezinin giderlerinin (kira ve faturalar gibi) ödemelerinin yapılabilmesi için aidat yükümlülüklerinizin zamanında yerine getirilmesi önem arz etmektedir.

Geçmiş yıllardan aidatlarını yatırmayan ya da eksik yatıran üyelerimiz mevcut.

Sizin için küçük olabilecek meblağları yatırarak yükümlüklerinizden kurtulup hem de katkı yapmış olacağınız aidatlarımızı lütfen yatıralım.

Derneğimizin üyelik aidatı:

2022 YILI:  ilk altı ay 1 lira Sonraki 6 Ay 20 lira Toplam: 126 TL’dir. 

2023 YILI: 12*20 Toplam 240 Lira

2024 YILI: 12*20 Toplam 240 Lira dır.

Ödemelerinizi yaparken lütfen açıklama kısmına ".... YILI ÜYELİK AİDATI" diye belirtiniz.

IBAN: 


Sayın Üyelerimiz ve saygıdeğer hemşerilerimiz deneğimizin gelirlerinin tamamı bağışlarınızdan oluşmaktadır. Daha fazla öğrenciye ulaşmak ve etkinliklerimizi planlamak için derneğimize katkılarınızı bekliyoruz. 


Derneğimize üye olmak isteyen hemşerilerimiz Dosya indirme panosunda bulunan Dernek Üyelik Formunu doldurarak derneğimize üye olabilirler.


Aydın Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Ordu Hakkında


Ordu, Türkiye'nin en kalabalık otuzuncu şehridir. 2016 itibarıyla 750.588 nüfusa sahiptir. Karadeniz Bölgesinde,Orta ve Doğu Karadeniz bölümünde yer alan ilin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu ili, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57. ildir.

Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon Vilayeti'nden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 741 mahalle bulunmaktadır.İl merkezinden doğuya gidildikçe Gülyalı, batıya sahil kara yolundan gidildikçe Perşembe, otobandan gidildikçe Fatsa ilçelerine ulaşılır.

 

COĞRAFİ YAPISI

       Ordu il merkezi 41° kuzey paraleli ve 37° ve 38° doğu meridyenleri arasında, Karadeniz Bölgesi'nin, Orta ve Doğu Karadeniz bölümünde yer almaktadır. İlin kuzeyini Kuzey Anadolu dağlarının kıyı sıraları kaplamaktadır. Kıyılara yakın tepelerle başlayan bu dağlar içeri doğru gittikce yükselir. Ordu, Giresun ve Sivas ilinin birbirlerine komşu olduğu kesimde 3.000 m yi bulmaktadır. İlin en yüksek tepesi Giresun sınırına yakın olan Aşut Obası'ndaki Gönderiç Tepesi'dir.

        Ulugöl, Gölköy ilçe merkezine 17 km. mesafede bulunan bir krater gölüdür. 26.5 hektar büyüklüğündeki alan, Tabiat Parkı’dır. Doğal yapısı itibarıyla yüksek peyzaj değerine sahiptir Özellikle güz mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi görenleri büyülemektedir. Alan içerisinde üç adet heyelan set gölü bulunmakta; göllerden birisi büyük diğer ikisi ise sazlıkla kaplı küçük yapıda göllerdir. Büyük gölde Abant Alası türü balık yaşamaktadır.

         Ordu'daki diğer doğal varlıklar; Perşembe Yaylası, Hoynat Adası, Ohtamış Şelalesi, Fatsa Gaga Gölü, Çambaşı Yaylası, Kabadüz Ablak Taşı, Çiseli Şelalesi ve Geçilmez Kanyonu ile Boztepe'dir.

 

EKONOMİK DURUM

          Ordu ilinin ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayanır. İl Türkiye fındık üretiminin %51'ini sağlamaktadır. Nüfusun %70'inin geliri ise fındıktan karşılanır. Son zamanlarda fındık fiyatlarının 2000 li yılların bile altına düşmesinden dolayı alternatif tarım ürünü arayışları başlamıştır. Bu bağlamda kivi, soya gibi ekonomik değeri yüksek tarım ürünlerine yönelim başlamıştır.

           Sanayi bakımından fazla gelişmemiş olsa da Türkiye'de alternatifi bulunmayan ve dalında tek olan ÇAMSAN POYRAZ Laminant Parke Fabrikası bugün evlerde kullanılan laminant parkenin ve diğer ahşap içerikli ürünlerin büyük çoğunluğunu tek başına karşılar. Ayrıca SAGRA Çikolata ve Fındık Fabrikası çikolata sanayiinde tek sayılabilir. Bugün evlerimizde yediğimiz Sarelle,Sagra,Tadelle ve birçok çikolata ürünü burada üretilir. Ayrıca fabrikada fındık yağı da üretilmektedir. İlde irili ufaklı fındık fabrikaları dağınık bir şekilde istihdama katkıda bulunmaktadır. Az da olsa çimento ve kâğıt sanayii de istihdama katkıda bulunur.

 

Mutfak
 

33 ürün için coğrafi tescil başvurusunda bulunulmuştur. Türk Patent ve Marka Kurumu’nde incelenmekte olan 22 adet ürünler ise şöyle: 

Ordu Çakıldak Fındığı, Ordu Kestane Balı, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Kokulu Üzüm Şerbeti, Ordu Tostu, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Sakarca Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması, Fatsa Yalıköy Köftesi, Ordu Fırın Fasulyesi, Ordu İncir Reçeli, Ordu Kuru Yufkası, Ordu Kabağı Kavurması, Ordu Kivisi, Ordu Dut Pekmezi, Kumru Fındık Macunu, Ünye Taşı, Ünye Beyaz Bentoniti, Kabataş Helvası, Kabataş Köy Peyniri, Ordu Su Böreği, Ünye Pidesi.

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Bayram Çelebi KARATAŞ
Vatanın ve milletimizin içinde bulunduğü halde,kayıtsız şartsız devletimizin yanında olduğumuzu bildirir, şehitlerimize rahmet dileriz

Koray YILDIRIM
Teşekkür ederim Böyle güzel bir toplulukta elini taşın altına koyan ve bizi bir araya getiren değerli kurucularımıza ve bu birliktelik de her daim destekci üyelerimize


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız
Aydın Ordulular Derneği © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi | Hazır Köy Sitesi
Top